Yağ, daha yaygın olarak yağ hücreleri olarak adlandırılan lipositlerde depolanır. Bu hücreler, ince bir hücre zarı ve vakuol adı verilen geniş bir yağ depolama alanı etrafındaki çekirdekten oluşur. İşte kedi ve köpeklerde de durum insanlarınkinin aynısıdır. Son yıllarda obezite insanlardaki kadar köpek ve kediler dede yağın bir hastalık olmaya devam etmektedir.
Tiroid bezi, kedi ve köpeklerde boyunda bulunan ve “T4 ” adı verilen bir hormon üreten bir organdır. Endokrin veya hormonal sistemde önemli bir rol oynar. Metabolizmayı veya hücrelerinizin enerjiyi ve diğer vücut fonksiyonlarını kullanmada aktiviteyi düzenler. Kedi ve köpeklerde düşüklüğü yada yüksekliği önemli sistemik rahatsızlıklara neden olur.
Hill's t/d kuru mamaların yoğunluğu, ağız bakım mamalarına göre daha az yoğundur. t/d ve Oral Care kuru mamalarının boyut ve yoğunluğundaki bu farklılıklar plak, tartar ve lekenin azaltılmasında fark yaratmak için yeterlidir. Hill's t/d'nin plak, tartar, leke ve diş eti iltihabını azalttığı klinik olarak kanıtlanmıştır. Science Diet™ Oral Care™ ve VetEssentials, diş hastalığı olmayan sağlıklı yetişkin evcil hayvanlar için günlük olarak dişleri temiz, nefesi taze ve diş etlerini sağlıklı tutmak için doğal ve nazik bir temizleme eylemi sağlar.
Gastrointestinal Sistem Hastalığı evcil hayvanınızın yaşayabileceği en yaygın rahatsızlıklardan biridir. Durum genellikle pek önemsenmez, ancak bazen daha ciddi bir hastalığın işaretidir. Gastrointestinal hastalığa en yaygın olarak diyet veya küçük enfeksiyonlar neden olur, ancak zehirlerin ya da yabancı bir cismin yutulması, inflamatuar hastalık, paraziter ve enfeksiyonel rahatsızlıklar veya kanser gibi ciddi nedenler olabilir.
Ayaklar tüm canlılar için hayati öneme sahip uzuvlarımızdır. Problemlerinde hayati sorunlar olmasa da can sıkıcı ızdıraplı bir yaşama sebep olabilmektedir. Ayaklarda görülen problemleri başlıklar altında toplamak kedi ayak problemlerini daha kolay tariflememize yardımcı olacaktır.
Köpek pati sorunlarına alerjiler, enfeksiyonlar, kesikler ve sıyrıklar, tırnak sorunları, kistler veya çatlamış pati yastıkları neden olabilir. Ayak tabanları, bir köpeğin ayakları için yalıtım sağlar ve dengeye, yavaşlamaya ve durmaya yardımcı olur. Ayrıca köpeğin ayaklarını ve bacaklarını oluşturan kemikler ve eklemler için amortisör görevi görürler.
Kedileri severiz ama tüylerini etrafa saçan bir kediniz olduğunda temizlemesi oldukça yorucudur. Hiç birimiz işimize gömlek ve pantolonumuzda kedimizin tüyleriyle donatılmış olarak gitmek istemeyiz. Yavru kedinizle kucaklaşmaktan daha sıcak bir an olmasa da, kucağınızda kalmasını istediğiniz şey tüyleri değil, kedidir.
Trafik kazası geçiren bir kedi yada köpeğe nasıl yaklaşmalı ve nasıl davranmalıyız? Kendimize de zarar vermeden trafik kazası geçiren bir kedi yada köpeğe nasıl yardım edebiliriz? Trafik kazası geçirmiş bir kedi ya da köpeğe ilk yardımımız ne olmalı? Trafik kazası geçiren bir kedi yada köpeğin, onun için tehdit değil de, yardım edecek kişi olduğumuzu anlamasını nasıl sağlayabiliriz? İşte tüm bu soruların cevabını yazımızda bulacaksınız.
Köpeklerde ve kedilerde Hipertansiyonun teşhisi ve tedavisi zor olabilir. Hipertansiyon teşhisi konduğunda tüm vücut sistemlerinin dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. Tersine, klinik bir hastada şüpheli klinik belirtiler veya Hipertansiyon ile ilişkili olduğu bilinen hastalıklar teşhis edildiğinde Hipertansiyon olasılığı araştırılmalıdır.
Dişi köpek sahipleri köpeklerini çiftleştirdikten sonra mutlaka hamile kalıp kalmadıklarını merak ederler. Bu uzun heyecanlı bir bekleme süresidir. Dişi köpeklerde çiftleşme sonrasında bir takım değişiklikler aslında bize köpeğinizin gebelik durumu hakkında bilgi verebilir. İyi bir gözlem ve hamilelik belirtilerini takip bu sorunun aydınlatılması için yeterlidir.
Köpeklerde gebelik en doğru hormon testleri, ultrasonografi gibi teşhis metotları ile konulmaktadır. Birçok köpek sahibi tecrübeleri doğrultusunda bu testlere ihtiyaç duymadan hamilelik belirtilerine göre teşhis koyabilir.
Evcil Hayvanınızın Gerçek Yaşı Kaç? Bu soru hemen hemen her evcil hayvan sahibini meşgul eden bir konudur. Bazen tartışmalara da neden olan yaş konusunda bir kaç birbirine yakın kural vardır. Sizlerle paylaşacağımız yaş tablosu kabaca bu kuralların bir derlemesidir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.