Akvaryum Filtre
Akvaryumlar, estetik görünümlerinin yanı sıra birçok insanın severek balık beslediği, bir hobi alanıdır. Özellikle çocuklu aileler için oldukça tercih edilen bir uğraşıdır. İster hobi amaçlı olsun, ister estetik amaçlı akvaryumların her daim temiz olması gerekir. Akvaryumlarda hijyeni sağlamak görüntünün iyi olmasının yanı sıra içinde yaşayan canlıların sağlığı açısından da oldukça önemlidir. Bu sebeple, temiz görünen akvaryumun olmazsa olmazlarından olan akvaryum filtreleridir. Akvaryum filtreleri, mekanik ve biyolojik filtreleme ile akvaryumun içini temiz tutar. Akvaryum iç filtreleri, isminden de anlaşılacağı üzere akvaryumun içinde yer alır. Sürekli olarak çalışır olan akvaryum iç filtresi, içeride bulunan pislikleri haznesine çekerek suyun temiz kalmasını sağlar. Akvaryum iç filtresinin bir diğer amacı da sudaki zararları bakterileri haznesine çekmektir. Süzme ve suyu temizleme işleminde kullanılan akvaryum filtresi modelleri, farklı boylarda ve farklı genişliklerdeki akvaryumlar için de kullanılabilir. Akvaryum florasının ve çeşitliliğinin korunması adına akvaryum iç filtreleri her akvaryum tankında muhakkak bulunmalıdır.
Akvaryum İç Filtre
Akvaryum iç filtresi, aynı zamanda suyun içine hava sağlamakta kullanılır. İçerideki suyu temizleyerek, yeniden suyu dönüştürme prensibine dayalıdır. Özellikle küçük akvaryumların temizliğini karşılamada akvaryum iç filtre tek başına yeterli olabilmektedir. Akvaryum iç filtre çeşitleri en temel temizlik işlerini yerine getiren akvaryum filtrelerindendir. Akvaryum iç filtresi mekanik temizleme görevi üstlenir. Su tankının içindeki balık pisliklerini ve büyük parça halinde olan tozları içine hapseder. Küçük motorlar olarak gözükse de akvaryum iç filtre, suda kirli durabilecek olan tüm kiri içine çekerek suyun genel temizliğini sağlar ve temiz bir görünüm kazandırır. İçerisinde su bitkisi bulunmayan ve en fazla 3-5 balık bulundurulan akvaryumlar için oldukça ideal akvaryum filtrelerindendir. Genelde tek başına suyun temiz kalması için yeterlidir akvaryum iç filtreleri. Dolayısıyla akvaryumun suyunu sürekli olarak temizlememek zorunda da kalmasınız ve büyük kolaylık sağlar. Sadece yapmanız gereken akvaryum iç filtresinin süngerini sık sık temizlemek ve geri yerine takmaktır. Böylelikle hem akvaryum iç filtrenizin daha iyi çalışmasını sağlarsınız hem de filtrenin ömrünü uzatmış olursunuz.
Akvaryum İç Filtreleri
Akvaryum iç filtreleri, su tankında kaba temizliği yapar. Suyun içerisindeki yem artıklarını, balık pislikleri, yosunları haznesine çekerek suyun temizliğini sağlar. Akvaryum iç filtresi aynı zamanda sudaki canlılar için zararlı olan bir takım bakterileri de haznesine çekere uzaklaştırır. Eğer akvaryumunuz büyükse tek başına kullanılması yeterli olmaz. Buna ek olarak akvaryum içerisinde canlı su bitkisi de besliyorsanız, su bitkisini iç filtreden biraz uzakta tutmanızda fayda var. Aksi halde iç filtre canlı su bitkisine zarar verebilir. Akvaryum iç filtreleri, asla içerideki balıklara bir zarar vermez. Akvaryum malzemeleri üreten firmalar tarafından tüm olasılıklar düşünülerek üretilmiştir iç filtreler ve elektrik kaçağı olmaması için son derece sıkı güvenlik önlemleriyle üretilmektedir. Akvaryumun sürekli olarak hava alması ve suyun hareketini sağlayan iç filtreler, balıkların da daha sağlıklı olmalarını bu bakımdan destekler. Oksijen miktarı azalmış ve kirlenmiş su tankları balıkların ve akvaryumda yaşayan diğer canlıların sağlığı açısından birer tehdit oluştur. Bu tehdidi önlemek adına, akvaryum iç filtresi sürekli olarak çalışır durumda olmalıdır. Bataryalarının küçüklüğü sebebiyle, akvaryum iç filtreleri fazla elektrik yakmaz ve sizi kabarık elektrik faturalarıyla karşı karşıya bırakmaz. Bu yönleriyle iç filtre kullanırken içiniz rahat olabilir.
Akvaryum İç Filtre Temizliği
Akvaryumun temiz kalabilmesi için akvaryum iç filtrelerine ihtiyaç vardır. Akvaryum iç filtresinin de görevini yerine getirip suyun temiz olması ve canlıların sağlıklı biçimde yaşamlarını sürdürmeleri için de iç filtrenin düzenli olarak sık sık temizlenmesi gerekmektedir. Akvaryum filtresi çeşitlerinde, filtrenin içinde iç filtrenin işlevine uygun olarak yerleştirilen akvaryum filtre süngeri ve akvaryum filtre elyafı vardır. Akvaryum filtre süngeri, sudaki çekilen kirleri, balık pisliklerini ve yem artıklarını içine hapseder ve mekanik filtrelemenin olmazsa olmazıdır. Akvaryum iç filtre temizliği yaparken, filtrenin içinin açılması, akvaryum süngeri ve akvaryum elyafının iyi şekilde yıkanması gerekir. İyi biçimde yıkandığın emin olunun akvaryum süngeri ve filtresi daha sonra uygun biçimde yerine yerleştirilir. Akvaryum iç filtrenin iç kısmını temizledikten sonra, dış kısmında oluşan kirleri de sünger yardımıyla temizlemek gerekir. Uzun süre temizlenmeye akvaryum iç filtresinin dış kısmında yosunlaşma oluşur ve suyun biyolojik dengesi bozar. İster hobi olarak, ister estetik amaçlı baktığınız bulundurduğunuz akvaryumlarınızın temizliği özellikle içerisinde canlılar için oldukça önemlidir. Onların yaşamlarını düşünerek hareket edip muhakkak içinde bir akvaryum iç filtresi bulundurmalısınız ki sudaki oksijeni tüketmesin içindeki kirler ve pislikler. Aynı zamanda suyun devamlı olarak temiz kalması için, iç filtrenin de sürekli olarak temizlenmesi ve temiz kalması gerektiğini hatırlatalım. Her boyuttaki akvaryumunuz için ihtiyacınız olan akvaryum iç filtrelerini, kapıda ödeme ve peşin fiyatına taksit seçenekleriyle Türkiye’nin online 1 numaralı petshop markası petburada.com’da bulabilirsiniz.
Devamını Göster