Akvaryum Isıtıcı
Evlerinde, iş yerlerinde balık ve su canlıları besleyen akvaryum sevdalıları, bu canlılara en uygun ortamı sağlamak için bir takım malzemelere ihtiyaç duyarlar. Bu malzemeler akvaryum dekorasyonu için çeşitli organik bitkiler, kum, çakıl taşı gibi malzemelerdir. Bunlardan öte en önemliler arasında ise filtre ve akvaryum ısıtıcısı bulunur. Filtre ve akvaryum ısıtıcısı oldukça önemli ürünler olup özel olarak ilgilenilmesi gerekmektedir. Akvaryumlarda canlıların hayatta kalması için temel madde su olduğundan, aslında tüm akvaryum bakımı öncelikli olarak suyun sağlıklı yaşama koşullarına uygun hale getirmekle başlıyor. Suyun temiz kalmasında en büyük payı alan filtre sistemleri olurken, akvaryum ısıtıcısı da su canlıları için oldukça önem taşıyan bir akvaryum malzemelerindendir. Akvaryum ısıtıcısı kısaca akvaryum içindeki balıkların yaşaması için uygun derecede suyu ısıtmaya yarayan bir üründür. Balıkların genel olarak soğukkanlı hayvanlar olması ve kendi vücut ısılarını kontrol edememesi, su ısısının kontrolünü bir şekilde dışarıdan yapılmasını zorunlu hale getiriyor. Tam da burada akvaryum su ısıtıcısı devreye giriyor ve balıklarınız için uygun derecede suyu ısıtarak onlar için ideal su sıcaklığı seviyesini oluşturmada size yardımcı oluyor.
Akvaryum Isıtıcı Fiyatları
Akvaryumda suyun sıcaklığı her balık türü için önemli olmakla birlikte, örneğin japon balığı gibi 18 ile 22 derece sıcaklık arasında yaşayabilen balıklar için sudaki hassas ısı değişimleri çok da olumsuz bir etki yaratmaz. Bunun yanı sıra Discus gibi doğal ortamları tropik sular olan balık türleri için sudaki ısı değişimi oldukça etki eden etkenlerdendir. Onlar için suyun daima 27 ile 30 derecede olması gerekmektedir. Akvaryum ısıtıcısı ise tam da bu sırada devreye girer. Akvaryum ısıtıcısı, olası durumlarda akvaryumdaki suyun ani şekilde ısısının düşmesi, balıkların bundan etkilenerek hasta olmasının hatta ölümlerin önüne geçer. Sıcaklık şokuna maruz kalan balıkların çoğu hayatta kalamadığı için, akvaryum ısıtıcısı ile kurtarılması bu noktada oldukça önem taşıyor. Akvaryum ısıtıcısı çeşitleri gerektiğinde kendiliğinden devreye giren ve manuel olarak da sizin müdahale edebileceğiniz türde iki farklı çeşitle kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Sıcaklık sensörüne sahip olan otomatik akvaryum ısıtıcısı, akvaryumda çok daha hassas ısı ayarı yapabildiği için ve kontrolü sizin elinizden aldığından dolayı daha zahmetsiz ve güvenilir oluyor, dolayısıyla daha çok tercih ediliyor. Manuel akvaryum ısıtıcısı ise akvaryum içine koyulan termometre yardımıyla suyun ısısını düzenli olarak kontrol etmenizi ve gerekli gördüğünüz anda ısıtıcıyı çalıştırmanız gerekiyor. Bu durumda kontrol ve hakimiyet tamamen sizin elinizde olduğu için suyun doğru sıcaklıkta kalmasında sizin ekstra özen göstermeniz gerekmektedir. Dolayısıyla sensörlü ve manuel akvaryum ısıtıcısı fiyatları da birbirinden farklılık göstermektedir. Kendi içlerinde de sensörlü akvaryum ısıtıcı ve manuel ısıtıcı kalite ve boyutlarına göre fiyat farklılığı gösterir.
Akvaryum Su Isıtıcı
En çok tercih edilen akvaryum su ısıtıcı çeşitleri arasında, otomatik termostata sahip ısıtıcılar yer alır. Akvaryum ısıtıcı camı türünde iken en güzel özelliği, su sıcaklığı ayarlanan ısı değerine geldiğinde ısıtıcının otomatik olarak kapanması oluyor. Suyun ısısının düşme durumunda ise sıcaklığı eski derecesine ulaştırmak için otomatik olarak yeniden açılan akvaryum ısıtıcı camı, hem kendi enerjisinden hem de evin elektriğinden tasarruf etmesini sağlar. Bu tür akvaryum ısıtıcı çeşitleri, akvaryumun camlarında sabitlenmeleri için paketin içinde vantuzları vardır. Cam akvaryum ısıtıcı, akvaryum içine yerleştirilirken tüp tamamen suyun içinde bulunur, kafa kısmı ise dışında kalıyor. Isıtıcının su dolaşıma en yakın olduğu yere, dikey şekilde takılması gerekiyor. Sonra fişe takılan akvaryum ısıtıcı, ısıtma işlemi devam ederken uyarı ışıkları yayar ve işlem bittiğinde ise ikaz ışıkları söner. Su istenilen sıcaklık derecesine gelince ısı otomatik olarak kendiliğinden sabitlenir. Akvaryum ısıtıcısı kullanırken dikkat etmeniz gereken önemli bir detay ise ısıtıcıyı suyun dışındayken fişe takmamanız gerekir. Akvaryum ısıtıcısını çalıştırmadan önce suyun içine koyup yerleştirmeniz, sonra çalıştırmanız gerekiyor. Akvaryum ısıtıcısı çalışırken suyun yüzeyine çıkarsa da önce soğumasını bekleyip daha sonra ise tekrar sabitlemelisiniz. Akvaryum ısıtıcı camı ürünleri genel olarak akvaryum ısıtıcı yedek camı ile beraber sunulur.
Akvaryum Isıtıcısı Çeşitleri
Cam tüp akvaryum ısıtıcısı modellerinin yanı sıra plastik kaplamalı akvaryum ısıtıcıları, kablo ısıtıcı, zemin ısıtıcıları, filtre içi akvaryum ısıtıcısı gibi farklı seçeneklerde de sunuluyor. Plastik kaplamalı akvaryum ısıtıcısı, üzerinde kaplama olup cam gibi akvaryumun yan camlarına yapıştırılarak kullanılır. Isıtma performansları genel olarak daha düşük olduğu için genellikle orta ve küçük boy akvaryumlar için kullanılır. Kablo akvaryum ısıtıcısı, ısı yayan bir kablonun akvaryum suyunun içine koyulmasıyla çalıştırılıyor. Genellikle akvaryumun zemin kısmına yerleştiriliyor. Sıcaklığı kontrol etmek için de termometreye ihtiyaç duyar. Zemin ısıtıcısı, kumla döşenmiş akvaryumlar için tercih edilir. Fiyatları diğer akvaryum ısıtıcılarına göre daha yüksek olan akvaryum zemin ısıtıcılar, organik bitkilerin de daha çok daha canlı kalmasına katkı sağlıyorlar. Akvaryumun büyüklüğüne göre, beslediğiniz canlı türlerine göre ihtiyacınız olan akvaryum ısıtıcısı modellerine en uygun fiyatlarla peşin fiyatına taksit ve kapıda ödeme seçenekleriyle Türkiye’nin 1 numaralı online petshop markası petburada.com’da bulabilirsiniz.
Devamını Göster