PetburadaBlog

  • Şubat 25, 2015

      Özellikle kedi ve köpeklerde ter bezi olmadığından, vücut sıcaklığının dengelenmesinde solunum ve su alımı çok önemlidir. Kediler kendilerini yalayarak temizlerler ve bu temizlik sırasında tükürük bezlerinden oldukça fazla sıvı salgılanır. Bu sıvının büyük bir çoğunluğunu da su oluşturur.

    kedi ve su
  • Ekim 02, 2018 Kediler Hakkında

      Kimisi kedinin kendisinden, kimisi tüylerinden, kimisi de tırmalamalasından huylanır, korkar. Bazı durumlarda kedinin fotoğrafını bile görmek yeterli olur. Kedi görünce verilen tepki bazen istem dışı bir şekilde çığlık atma, masalara çıkma gibi çok şiddetli ve abartılı seviyelere ulaşabiliyor. Kişi bir kediyle karşılaşınca bir tehdit ve tehlike algısı içine girer, nefes alamama, çarpıntı, titreme, soğuk terleme, ateş basması, ve aşırı gerginlik gibi fiziksel tepkiler verir, o ortamı bir an önce terk etmek ister. Bu korkunun tıpta bir adı da var: “AİLUROFOBİ”, yani “kedi fobisi”. Şimdi bu fobinin nedenlerini ve tedavisini inceleyelim.

    Kedi Korkusu
  • Ekim 02, 2018

      ​Kediniz kaşınıyor ise bunun birçok sebebi vardır. Yani bir kaşıntıyı direk bu yüzden oluyor diyemez. Kedinizin bakımına beslenmesine çok dikkat etmelisiniz. Özellikle de yavru kediler yeni doğdukları için mikrop enfeksiyon kapma riski daha büyük. Bu gibi nedenlerden dolayı da kediniz kaşınabilir. Kaşınmanın birçok nedeni vardır. Ve bu kaşıntılar yüzünden kedinizin vücudun da yaralar oluşabilir. En mantıklı çözüm hemen veterinerinize danışmanız çünkü kaşıntının asıl sebebini bulmak için çeşitli testlere ihtiyaç duyulmaktadır.

    kedilerde kaşıntı
  • Ekim 02, 2018 Kediler Hakkında

      İnsanlarda sinirli olduğu gibi hayvanlarda bazen sinirli saldırgan olabiliyor. Kedi de bunlardan bir tanesi. Kedinizin sinirli  veya saldırgan olmasının birçok sebebi vardır. Sinirli oldukları zaman tüy yapısında dağınıklık göze çarpar. Saldırganlık durumunda kedinin sahibini ısırması veya tırmalaması değişik nedenleri olabilir. Kedinizi sakinleştirmenin en iyi yolu aslında onunla konuşmaktır. Fakat sakinleştirmenin farklı çözümleri de vardır. Kedinizi sakinleştirmek için birçok ilaç jel, sprey, pati jeli bulunmaktadır.

    kedi sakinleştirici
  • Ekim 02, 2018 Kediler Hakkında

      Kediniz için hangi kumu kullanıyorsunuz? Peki ya kullandığınız kumun özellikleri, çevreye verdiği zarar. Meraklısına kedi kumu kullanımı ile ilgili tavsiyeler...

    kedi kumları
  • Ekim 02, 2018

      ​Kedi kumu seçimi üzerinde fazla düşünmediğimiz bir konu. Ancak zamanla, kullandıkça üzerine kafa yormaya başlıyoruz. Koku yaymayanı, sızdırmayanı, topaklaşanı, çabuk kirlenmeyeni vb. vb... Kedinizin tuvalet alışkanlıkları ve ev düzeniniz açısından beklentileriniz değişebiliyor. Önemli olan beklentilerinizi karşılayacak doğru kuma ulaşabilmek.

    kedi kumu
  • Ekim 02, 2018

      Kedi kumu olarak sıklıkla kullanılan madenler diatomit, bentonit ve sepiolit’tir. Farklı kimyasal bileşimde ve farklı yapıda olan bu madenler çeşitli işlemler uygulanarak kedi kumu olarak kullanılabilir hale gelmektedir.

    kedi kumu
  • Ekim 02, 2018 Kediler Hakkında

      Birlikte yaşadığınız, evinizi paylaştığınız kedinizin yemek, su, tuvalet gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamanız gerekir. Onun için en iyi ve en doğru olanı yapmak fikri tüm kedi severlerin ortak düşüncesidir. Doğal ortamlarından gelen alışkanlık nedeniyle toprak bir kedi için en ideal tuvalet ortamıdır. Ancak apartman dairelerinde yaşayan pek çok kedi için bu doğal ortamı bulmak neredeyse imkansız olduğundan, uygun malzemeler ile evde ihtiyacını giderebileceği bir mekan oluşturabilirsiniz.

     
     

    Kedi Tuvaleti
  •   Yavru köpekler, bebeklere benzer. Tıpkı onlar gibi canlı ve meraklıdırlar. Üstelik diş de çıkarırlar. Bu nedenle onların evini hazırlarken, tıpkı bir bebek için yapacağınız gibi hazırlık yapmanız gerekir. Yavru köpeklerin küçük olduğunu ve minik patileriyle evi keşfedecekleri için yere sizden daha yakın olacaklarını; dolayısıyla gözünüzden kaçan bir şeyden zarar görebileceklerini unutmayın.

     
     

    köpek yavrusu, yavru köpek, köpek beslemek, yavru köpekler ve ilgi,
  •   Köpeğinizi eve getirdikten mümkün olduğunca kısa bir süre sonra kulübesi ile tanıştırın. Bir ölçü proplan yavru köpek maması koyun. Ardından yavru köpeğe “Kulübe”, “Yatak”, “Ev” ve benzeri deyimlerle komut vererek kulübenin içine nazikçe yönlendirin. Tutarlı olması açısından her zaman aynı komutu vermeyi unutmayın. Yavru köpeğiniz kulübesine girdiği anda kapısını kapatın onu sakin bir şekilde sözlü olarak ödüllendirin.

    köpek kulübesi, köpek evi, köpek barınağı, köpek yatağı,
  • Ekim 02, 2018 Köpek Hastalıkları

      Histopatolojisinde bakteri gözlenmeyen, antibiyotik tedavisine yanıt olarak oluşan bileşenlerin sebep olduğu düşünülen dermatit çeşididir. Kabuklu eritremli kabartılar olarak meydana gelir. Her yaşta köpekte görülebilir. Mukokutanöz piyodermalar köpeklerde nadir rastlanan hastalıklardır. Genel olarak dudaklar ve dudak çevresini etkilese de, lezyonlara göz kapaklarında, vulvada, prepüste ya da anüste de görülebilir. Sebebi tartışmalıdır, bazı araştırmacılar antibakteriyel tedaviye yanıt olarak oluşan bakteriyel bileşenlerden şüpheleniliyor.

     
     

    köpek hastalıkları, köpek deri hastalıkları, köpek derisi, köpek bakteri hastalıkları,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR