Üstten ve önden kapaklı olmasının yanı sıra, üstü de çıkartılabilen bir tasıma çantası secin. Çantanın üst kısmının kolayca çıkartılabilmesi, gergin bir kedinin çantanın içindeyken muayene edilebilmesini sağlar. Taşıma çantası alırken, süslü ve genellikle pahalı olan çantalar yerine, pratik ve fonksiyonel özellikleri olan çantalar almaya dikkat edin.
3 - Kediniz için tanıdık bir yere dönüşebilmesi
Taşıma çantasının, kedinize tanıdık bir yer haline gelmesi için, evde kedinizin "mobilyaların bir parçası" olarak benimseyeceği sabit bir yerde tutun.
4 - Taşıma çantasını mümkün olduğunca rahat ve tanıdık bir yere dönüştürün.
Taşıma çantasının içine kendi kokunuzu ya da kedinizin kokusunu taşıyan bir kumaş parçası serin (kokusunun sinmesi için yumuşak bir kumaşı kedinizin yüzüne nazikçe sürebilirsiniz). Kedinizin hasta olabileceğini ya da yolculuk esnasında çantayı pisletebileceğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Bu nedenle, eve dönüş yolu için yanınıza fazladan bir kumaş parçası almanız iyi bir fikir olabilir.
5 - Kapağını açtığınızda taşıma çantasının içine girmiyorsa,
Kedinizi nazik bir şekilde kucağınıza alın ve onu yavaşça çantanın üstteki açılır-kapanır kısmından içeriye koyun. Taşıma çantasının üst kısmını açabilir ve kediniz alt kısma girdiğinde üst kısmı kapatabilirsiniz. Kediniz taşıma çantasına girmeye direniyorsa, onu (kendi kokusunu taşıyan) kalın bir havluya sardıktan sonra çantanın içine sokmayı deneyin.
6 - Taşıma çantasını arabaya, yolculuk esnasında sallanıp sarsılmayacak bir şekilde yerleştirin.
Yolculuk esnasında sallanıp sarsılmaması için taşıma çantasını ön koltuğun arkasındaki ayak boşluğuna koyun ya da emniyet kemeriyle koltuğa sabitleyin. Dikkatli sürün, yüksek sesli müzikler çalmayın, sakinleştirmek için onunla alcak sesle konuşun. Sahibi ne kadar sessizse, kedi de o kadar sakin olacaktır. Bazı kediler camdan dışarı bakmaktan hoşlanır ama çoğu, yolculuk esnasında taşıma çantasının üzerini bir havluyla kapatmanızdan memnun kalacaktır.
7 - Arabanızdan çıkıp kliniğin hasta kabul alanına yürürken taşıma çantasını sallamamaya veya bacaklarınıza çarpmamasına dikkat edin.
8 - Hasta kabul alanına girdiğinizde, ilgili kişiden oturacağınız yeri ve taşıma çantasını nereye koyacağınızı göstermesini isteyin.
Taşıma çantasının ön tarafının (diğer kedilere değil!) size dönük olmasını ve hasta bekleme alanındayken çantanın üzerindeki havluyu kaldırmamanızı öneririz.
9 - Elbette, eve dönerken de aynı ip uçlarını takip edin.
10 - Birden çok kediniz varsa, veteriner hekiminden eve geri getirdiğiniz kediniz için ekstra önlemler almalısınız.