Foniopaddy Tohumu Kuşlar için Yem Katkısı 100gr
Foniopaddy Tohumu Kuşlar için Yem Katkısı 100gr
Foniopaddy Tohumu Kuşlar için Yem Katkısı 100gr

Foniopaddy Tohumu Kuşlar için Yem Katkısı 100gr

Marka : Foniopaddy
İndirim Oranı : %8 indirimli
Fiyat : 25,00 TL(KDV Dahil)
indirimli : 22,92 TL(KDV Dahil)
Barkod : 8690000020782
3,12 TL 'den başlayan taksitlerle

Foniopaddy Tohumu Kuşlar için Yem Katkısı 100gr

 

Koksidiyoz ile mücadele için Foniopaddy

FonioPaddy aslında pirinçgillerden olan bir bitki tohumudur.Kafes kuşlarının koksidiyoz rahatsızlığı yakalanmasını engellemek için kullanılan doğal bir tohumdur. Birçok uzmana göre kuş üreticilerinin karşılaştığı en büyük düşman Koksidiyoz hastalığıdır. Bu kalıcı ve bir o kadar da inatçı durum karşısında ilaçlar ile tedavi mümkündür. Ancak bu ilaçların kullanımının ciğerlere , bağırsaklara ve böbreklere istenmeyen yan etkileri vardır. Sonuç olarak bu ilaçların kullanımı vitaminler ve özel kürler ile birlikte yapılmalıdır. Koksidiyoz , her ne kadar tedavi etmek için yoğun önlemler gerekiyorsa da Foniopaddy ile kolay bir şekilde çözebilirsiniz.


Koksidiyozu kısaca tanımlamamız gerekirse; kuşların ince bağırsaklarında yaşayan parazitlerdir. Bu parazitlerin çoğalması kuşlarda ishal, kansızlık, kilo kaybı, iştahsızlık, tedavi süresi uzun sürebilecek hastalıklara ve erken ölümlere sebep olmaktadır. Veteriner Hekimlerin 3 yıldan fazla süren araştırmalarda bu tohumun koksidiyozu güçlü ölçüde azalttığı kanıtlanmıştır. Cocsidiyoz olan bir kuş üzerinde yapılan araştırmada 1 hafta boyunca FONİO PADDY kullanılması sonucunda kuşun dışkısında Cocsidiyoz'a rastlanmamış ve aynı kafes içerisindeki diğer kuşlara Cocsidiyoz bulaşmamıştır.

FonioPaddy Nasıl Kullanılır ?

Çok küçük olması ve ağır bir tohum olması nedeni ile diğer yemler ile birlikte karıştırılıp verilmemesini tavsiye ediyoruz ama bazı Avrupa'lı üreticiler diğer yemlerle bu ürünü karıştırarak vermektedirler.Diğer yemler ile verildiğinde yemlik içersinde dibe çökecektir. Kuşların mamalığına haftalık olarak yaklaşık 5 gr. (1 çay kaşığı) verilmelidir, kuş sayısına göre orantılama yapılmalıdır. Eğer önerilen miktardan fazla tüketilmiş ise doğal bir ürün olması sebebi ile herhangi bir yan etki göstermemektedir. 
Foniopaddy® kuşlarınızın her zaman tüketmesi onların asla bir yan etkisi kötü etkisi olmaz aksine koruyucu bir gıdadır. Kuşlarınızı koksidiyoza karşı korur.Hazırlacağınız Yumurta mamasının içerisinde mutlaka bulundurulmalıdır. Balıık (Parmak Mamalık) sürekli kuşlarınızın önünde bulundurmanız önerilir. 

 

İlk haftadan itibaren kuşların ne kadar yemek istediklerini kendilerinin belirleyebilmelerini sağlar. Birinci haftadan sonra 1 tatlı kaşığı vermeye başlayın. (Örneğin kafeslerin içerisindeki yemlikleri kullanabilirsiniz ) 30 ile 40 kuş içeren daha geniş alanlarda haftada 1 veya 2 defa yemek kaşığı ile verilebilir. Foniopaddy tohumları çok ince bir yapıya sahip olduklarından ve diğer tohumlar ile karıştırıldıkları zaman dibe batmalarından dolayı yemlerden ayrı olarak verilmelidir.
 
FonioPaddy dünyadaki tüm şampiyon yetiştiriciler tarafından devamlı kullanılmaktadır ve tavsiye edilmektedir. 
Bilinen hiç bir yan etkisi yoktur. 

 

Genel Bilgi:

Koksidiyoz, Eimeria cinsi protozoonların neden olduğu ve primer olarak bağırsak sistemini etkileyen bir paraziter hastalıktır. Ölümcül özelliğine sahip olan etkenler sürüde ciddi problemlere, ölümlere ve verim kaybına neden olur. Genç olan hayvanlar enfeksiyona karşı daha duyarlıdır. 

Bulaşma ve Nedenler:
Enfekte olan hayvanlar dışkı yolu ile parazit yumurtalarını bol miktarda saçarlar. Bu oositler altlıkta ve kontamine olan diğer materyaller üzerinde bulunur. Uygun şartlarda sporlanma dediğimiz olay gerçekleşir. Bir başka hayvanın bu sporlanmış oositi yani enfekte etme yeteneği bulunan oositi ağız yolu ile alması ile beraber enfeksiyon başlamış olur. Bağırsağa ulaşan etken bu hayvanda da hastalık yapar. Bu döngü bu şekilde devam eder.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR