50 - 100 litreye kadar olan tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında kullanılabilen, oksijen sağlamanın yanında, suda doğal bir dalgalanma ve kabarcık yapan, saatte 100 litre hava emiş gücüne sahip, 3,5 watlık hava pompasıdır.
Kullanma talimatı;Eheim hava pompasının kurulum ve çalıştırılması oldukça kolaydır. Öncelikle hava pompasının akvaryumdan yukarıda, kuru bir yere konulması gerekir. Duvara asılmaya uygun olan pompanın özellikle yukarıda olmasına dikkat edilmelidir. Aksi halde pompaya suyun geri dönüşü söz konusu olacağından pompa arızalanabilir. Pompa uygun bir yere yerleştirildikten sonra hava çıkış borusunun ucuna hortumu ve diğer ucada vantuzlu hava çıkış kürelerinin takılması ile pompa kullanıma hazırdır. Hortum ve küre akvaryum içerisine yerleştirilerek fişi pirize takıldıktan sonra pompa çalışmaya başlar. Gövdede yer alan kumanda düğmesi ile hava çıkış hızı, hava çıkış küresinin - yönde hareketi ile kabarcık çıkışı ayarlanabilir.
Uyarılar; Pompa kullanılmadan önce takılacağı priz kontrol edilmelidir. Prizdeki arızalar aletin bozulmasına neden olabilir. Pompanın takılacağı priz ve pompanın konumu önemlidir. Islanmayacak şekilde yukarıda ve uzak konumda olmalıdır. Pompa akvaryumdan aşağı konumda yerleştirildiği taktirde geri su akışı olacağından pompa bozulabilir. Pompanın akvaryumdan yukarıda kuru bir yerde olmasına özen gösterilmelidir. Akvaryum içerisine düşürülmemelidir. Düştüğü taktirde fişi çekilmeden su içerisinden çıkarılmamalıdır. Elektrik çarpmasına neden olabilir. Pompa su içerisine düştüğü taktirde fişi çekilerek çıkarıldıktan sonra bir kaç gün kuruması beklenilmelidir. Kuruduğundan emin olunduktan sonra tekrar çalıştırılabilir. Evde çocuk varsa dikkat edilmeli ve pompa ulaşamayacağı bir yerde olmalıdır. Pompaya, kutusu içerisinde yer almayan ilave bir aksesuar takılmamalıdır. Ortamın ısısı aletin muhafazası ve çalışması sırasında önemlidir. Sıfırın altındaki - derecelerde saklanamaz, çalıştırılamaz. Pompa prizden uzak bir konumda çalıştırılacaksa, pompanın gücüne uygun bir uzatma kablo kullanılmalıdır. Pompa sürekli çalışır vaziyette kalmalıdır. Hortumu ayrıldığı ve su gelmemesine dikkat edildiği sürece temizlik sırasında da çalışabilir. Ancak fişi çekildikten sonra temizlik yapılması tavsiye edilir. Pompanın temizliği nemli bir bezle yapılabilir. Pompanın temizliğinde çizilmeye neden olan ve çok güçlü etkisi olan deterjanlar kullanılmamalıdır. Elektrik akışındaki bozukluklar pompanın performansında azalmaya neden olabilir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.