Köpek Kafesi Ne İşe Yarar?
Köpek kafesi eğitimte kullanılan ürünlerden biridir. Yani köpeğin davranışlarını kontrol altına alma için kullanılır. Ancak pek çok insan köpek kafesini evcil hayvanlarına ceza olarak görmektedir. Bu düşünce tamamen yanlıştır. Peki köpek kafesi nasıl kullanılır? Köpek kafes eğitimi nasıl olmalıdır? Gelin isterseniz bu soruların cevabına birlikte bakalım.
Yavru bir köpeğiniz varsa onun çevreye zarar vermemesi köpek kafesi kullanılan yöntemlerden biridir. Tabi eğitimi verirken insani kurallar dahilinde verilmesine özen gösterilmelidir. Aksi halde köpeğinizde davranışlar bozukluklar görülebilir. Bu da her iki tarafı mutsuzluğa sevk eder.
Köpek Kafes Eğitimi Nasıl Olmalıdır?
Bir köpek, köpek kafesine girdiğinde kendini güvende hissedecektir. Üstelik huzurlu ve özgüvenli olacaktır. Köpek box eğitimi olarak da adlandırılan bu eğitim tamamen eğitim amaçlı kullanılmalıdır.
Köpek kafesinin eğitimdeki kullanımından biri de köpek tuvalet eğitimidir. Kafes yardımı ile köpek tuvalet eğitimi süreci daha hızlı ve başarılı olabilmektedir.
Köpek kafesi kullanımı sayesinde evcil hayvanınız zaman içerisinde neleri çiğnemesi ve neleri çiğnememesi konusunda da net bir fikre sahip olacaktır.
İyi ve doğru bir köpek kafes eğitimi ile birlikte köpeğinizi özellikle yavruluk dönemlerinde pek çok zarardan koruyaiblirsiniz.
Evinizi temizlerken veya köpekten korkan bir misafiriniz geldiğinde de onun kafeste kalmasını sağlayabilirsiniz.
Özellikle kapalı köpek kafesi satın aldıysanız, yapacağınız uzun yolculuklarda da kullanabilirsiniz.
Evcil hayvanınız kafesine alıştığında gün içinde uyumak veya dinlenmek için de kafesine gidebilir.
Geceleri oluşan çiş kaçırma, kemirme gibi küçük kazaların da önüne geçer.
Köpek Kafes Eğitimi Nasıl Verilir?
Köpek kafesini eve ilk getirdiğinizde evcil hayvanınızı direkt olarak kafese kilitlemeyin. İlk zamanlar rahatça girip çıkmasına müsaade edin.
Köpek kafes eğitiminde en önemli aşama köpeğin yemek yediği yerin kafesin için olmasıdır. Bu şekilde sevimli dostunuz kendini daha rahat hissedecektir.
Köpeği kafese alıştırma sürecinde asla 1 saatten fazla kapalı tutmayın.
Kafesin içine de rahat bir köpek yatağı yerleştirmenizde fayda vardır.
Ayrıca sadık dostunuzun kapalı kalmaya alışması için kafesin içine mutlaka sevdiği köpek oyuncaklarını da koymalısınız.
Köpek Kafes Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yavru köpekler ortalama olarak tuvaletlerini en fazla 2 saat tutabilir. Bu yüzden her 2 saatte bir onları tuvalet için dışarı çıkarmalısınız.
Kafese alıştırma zamanlarında yavru köpekler kapalı kaldıklarında ağlayabilirler. Fakat bu durumda onu dışarı çıkartırsanız her sıkıldıklarında ağlayacaktır. Disiplinli olmanız ilk kurallardan biridir.
Bir köpeği tüm gün kafesin içinde tutmak eziyettir. Köpek kafesi sadece tuvalet eğitimi, geceleri ve kısa dönemli evde olunmayan zamanlar kullanılmalıdır. Yani yaşam alanı değil, uyuma ve dinlenme alanı olarak kullanılabilir.
Kafeste vakit geçirecek köpeğin mutlaka enerjisini atmış, ihtiyaçlarını karşılamış olması gerekir. Köpeğinizi kafese koymadan yorgun olduğundan da emin olmalısınız.
Köpek kafesini asla evcil hayvanınıza ceza olsun diye kullanmayın.
Kafese alışan bir köpek alanın içerisinde sessiz şekilde bekleyecektir. Ancak kafes eğitimi almış olan bir köpek içeride huzursuz ise, ses çıkartıyorsa mutlaka bir ihtiyacı var demektir. Vakit kaybetmeden onu dışarı çıkarmalı ve ihtiyaçlarını karşılamalısınız.
Kafes eğitiminde köpekler 2-3 saatte bir dışarı çıkartılmalıdır.
Köpek kafes eğitimin herhangi bir yaş sınırı yoktur. Her yaştan köpek için uygundur.
Köpek kafesi evcil hayvanınızın minimum 2-3 katı büyüklüğünde olmalıdır.
Sadık dostunuz kafese alıştıktan sonra günde en fazla kafeste 2 saat kalmalıdır. 2 saat sonra kafesten çıkarılmalı ve tuvalet ihtiyaçları karşılanmalıdır. Fakat geceleri evde olmadığınız zamanlarda kafeste kalması güvenlik için tercih edilebilir.
Kafesin zemini köpeğinizin uyuması için ideal olmalıdır. Parçalanması mümkün olmayan ürünler tercih edilmelidir.
Köpeği eğitim vermek için bir yere bağlamak iyi ve doğru bir yöntem değildir. Köpek bağlı olduğu yerden kurtulmak için kendine zarar verebilir. Bğalı kalmak aynı zamanda psikolojik olarak da köpeğinize zarar verir. Odaya kapatma senaryosu ise köpeğin odaya zarar vermesiyle sonuçlanabilir. Ayrıca köpek istediği yere tuvaletini yapabilir. Bu en son isteyeceğimiz şey olabilir. En sağlıklı çözüm köpek kafes eğitimidir.