Köpek Eğitiminde En Önemli 7 Komut
Köpek Eğitiminde En Önemli 7 Komut
Bir köpeğin eğitimi, yaşamın 3. haftası kadar erken bir zamanda başlayabilir. Sorumlu yetiştiriciler bu yaşta yavruları eğlenceli bir şekilde şekillendirmeye başlar ve gelecekteki köpek sahiplerinin yeni dört ayaklı arkadaşlarıyla yaşamasını kolaylaştırır. Eğer bir yavru köpek veya yetişkin bir köpek sahiplenmişseniz, yeni ortamda 2-3 gün sonra eğitime başlamalısınız.
En önemli komutları uygulayın:
OTUR!
Siz onu yeni bir komutla durdurana kadar köpeğiniz oturmalıdır. Bu komutu öğrenmenin basit bir püf noktası vardır. İlk birkaç alıştırmada, çekici bir ikramı (aynı elin başparmağı ve orta parmağı arasında) işaret parmağınızı kaldırarak doğrudan köpeğin burnunun üzerinde tutun ve yavaşça başının üzerinden geçirin. Köpek onu görmeye devam etmek için oturacak. Kaldırılan işaret parmağı ile hareketi arasındaki bağlantıyı anladıktan sonra "Otur" sesli komutuyla bağlantı kurulur. Daima dostça ve yavaş konuşun.
Yükseltilmiş işaret parmağı, sesli komut olmasa bile bu alıştırmanın hareketidir.
DUR!
“Aşağı” uzanmak ve siz başka bir komut verene kadar orada kalmak anlamına gelir. Bu komutu uygulamak için “otur” dan başlayın. Avucunuzun içinde parmaklarınızın arasına bir ödül saklayın ve elinizi yavaşça köpeğin burnunun önünde yere indirin. Köpek eli takip edip uzanırsa, ödülü alır ve coşkuyla övülür.
Yukarıdan aşağıya doğru hafif bir hareketle düz bir şekilde uzatılan el bu egzersizin görsel sembolüdür.
BEKLE !
Köpek tam olarak ondan istediğin yerde kalmalı. Görsel sinyal, köpeğe doğru uzatılan düz eldir. Başarılı bir "Otur!" sonrasında bunu uygulayın. Ödül yalnızca komutu çözümledikten sonra, örneğin "Gel" ile gerçekleşir.
GEL!
Çağrıldığında gelmek, köpeğinizin tasma olmadan yürümesine izin vermenin ön şartıdır. İlk birkaç kez, bir ikram ve dostça bir çağrı ile köpeği kendinize çekin. Bu işe yaramazsa, köpeğinizden uzaklaşın ve adını ve komutunu söyleyin. Geldiğinde onu bir süre yakasından tutun ve bol bol övün. İlgili görsel sembol uzanmış kollardır.
Önemli :
Gelmek her zaman olumlu olmalı, köpeğiniz size geldiğinde ne yapmış olursa olsun asla azarlamamalısınız. Ayrıca “gel” komutundan sonra ona her zaman tasma takmadığınızdan emin olun. Bu, köpeğinize aradığınız anda eğlencenin bittiğini öğretecektir.
TOPUK!
Yürümek, kişinin yanına yakın ve onun hızında yürümek anlamına gelir. Sol tarafta daha uzun bir tasma ile pratik yapın. Köpek ileriye doğru koştuğunda durun. Köpeğiniz işlerin daha ileri gitmediğini anladığında size geri dönecektir. Şu anda her saniyeyi övmeniz gerekir. Daha sonra köpeğiniz tekrar öne koşana kadar devam eder. Yakında köpek, sizin tarafınızda en hızlı ilerlemeyi kendisinin sağlayabileceğini anlayacaktır. Ancak o zaman ilgili "Topuk!" komutunu verin. el işaretleriyle (elinizin düz tarafıyla uyluğa hafifçe vurun).
HAYIR!
Bu komutla köpeğinizin burnunda taşıdığı bir nesneyi bırakması gerekiyor. Nesneye dokunun (çoğu köpek daha sonra bırakır) ve bunu yaparken onu övün.
Köpekler basit egzersizleri çok çabuk anlarlar ancak bu onların her durumda bu komutları hemen yerine getirecekleri anlamına gelmez. Burada yalnızca tek bir şey yardımcı olur: pratik yapın ve tekrar pratik yapın. İdeal süre günde üç kez 10 dakikadır. Mümkünse egzersiz aşamalarını köpeğinizin halihazırda ustalaştığı bir egzersizle sonlandırın.
Köpek Eğitim Malzemeleri
Etiketler: Köpek hakkında
Şubat 26, 2024
Listeye dön