Evinize ikinci bir köpek eklemek heyecan verici bir deneyim olabilir, ancak bunu doğru nedenlerle yaptığınızdan emin olmanız gerekir. Bu yazımızda 2. bir köpek almadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenecek ve onları evinize nasıl sokacağınıza dair ipuçları bulacaksınız.
İkinci bir köpek almalı mıyım?
İkinci bir köpek almayı düşünüyorsanız, birçok fayda sağlayabilir. Köpekler sosyal yaratıklardır ve dört ayaklı bir arkadaşa sahip olduklarında çok daha mutlu olmaktadırlar. İkinci bir köpek satın almak veya sahiplenmek, aşağıdaki gibi avantajlarla birlikte gelir: Sadece mevcut yavru köpeğinize arkadaşlık sağlamakla kalmaz, aynı zamanda oyun zamanı ve eğlence için daha fazla fırsata da yol açabilir. İki köpek, siz yokken birbirlerine arkadaşlık ederler, bu da ikisinin de sıkılmamasını veya yalnız kalmamasını sağlar.
Şu anki köpeğiniz nasıl hissedecek?
İkinci bir köpeği düşünüyor olabilirsiniz çünkü ilkinin yalnız kaldığında sıkılmasından endişe ediyorsunuz. Bu anlaşılabilir olsa da, 2. bir köpek almaya karar verirken tek faktör bu olmamalıdır. Tüm köpekler refakatçi olarak uygun değildir, bu nedenle nihai kararınızı vermeden evdeki köpeğinizin sahipleneceğiniz köpeğin karakterine uygun olup olmayacağı hakkında araştırma yapmalısınız.
Mevcut köpeğiniz, evini ve oyuncaklarını yeni gelenle paylaşmak zorunda kaldığı için kıskanç veya küskün hissedebilir, bu nedenle önceden hazırlanmanız ve değişime hazır olduğundan emin olmanız önemlidir. Bununla birlikte, uygun hazırlık ile her iki köpek de bağ kurabilmeli ve mutlu bir aile oluşturabilmelidir.
İki Köpek Arasındaki En İyi Yaş Farkı Nedir?
İki köpek arasındaki en iyi yaş farkı, köpeklere ve kişiliklerine bağlı olarak değişebilir, ancak genel bir kural, eve yeni bir köpek yavrusu eklemeden önce ilk köpeğin en az 1-2 yaşında olmasını beklemektir. Bu, daha fazla dikkat ve eğitim gerektirebilecek yeni, daha genç bir köpeği tanıtmadan önce ilk köpeğin olgunlaşmasına ve sağlam bir eğitim ve davranış temeli oluşturmasına izin verir.
Mevcut köpeğinizin mizacını ve enerji seviyesini değerlendirin.
Evinize ikinci bir köpek getirmeden önce, mevcut köpeğinizin mizacını ve enerji seviyesini değerlendirmelisiniz. Başka bir köpek eve geldiğinde bölgesel veya davranışsal sorunlara yol açabileceğinden, çok saldırgan veya yüksek enerjili olmadığından emin olmak istersiniz. Ayrıca, mevcut evcil hayvanınızın aşılarının güncel olduğundan, temel komutlara uyduğundan ve diğer evcil hayvanlarla güvenli bir şekilde yalnız bırakılabileceğinden emin olmalısınız.
Kısaca karar vermeden önce; her türün farklı kişiliklerini anlamak önemlidir. Araştırma, aynı evde iyi bir şekilde bir arada var olabilecek uyumlu mizaçlara sahip ırkları belirlemenize de yardımcı olacaktır. Örneğin, endişeli bir köpeğin, onlara güvenlik ve destek sağlamak için güçlü bir bağ oluşturabilen sakin ve uyumlu bir köpek yavrusu ile eşleştirilmesi en iyisi olabilir. Alternatif olarak, ilk köpeğiniz daha aktif ve dışa dönükse, siz yokken birbirlerini eğlendirebilmeleri için benzer özelliklere sahip ikinci bir yavru almayı düşünün.
Ailenin ortak fikri alınmalı
Ailenize ikinci bir köpek eklemeyi düşünürken dikkate alınması gereken birçok faktör vardır. Mevcut evcil hayvanınızın yaşı ve fiziksel yeteneğinden, evinizdeki herkesin kişiliğine ve ihtiyaçlarına kadar her şeyi gözden geçirmelisiniz. Bu kararın evinizdeki herkesin hayatını büyük ölçüde değiştirebileceğini unutmamak önemlidir. Bu nedenle eve ikinci köpeği getirmeden önce dikkatlice düşünmek gerekir.
Artan sorumluluk hissini düşünün.
Aileye ikinci bir köpek getirdiğinizde, artan bir sorumluluk düzeyi olacaktır. Her iki köpek birlikteyken, iki kat daha fazla besleme süresine, iki kat daha pislikleri temizlemeye ve çok sayıda sorunla karşılaşacağınızı unutmayın. Evinize ikinci bir köpek getirmek, pozitif bir bağ oluşturabilmeleri için her köpeğin yeterince ilgi ve şefkat görmesini sağlamak için ekstra zaman da gerekmektedir.
İki köpeğe sahip olmak için bütçenizi düşünün.
Bir köpeğe sahip olmanın maliyetine ek olarak, iki köpeğin getireceği ekstra maliyetleri de düşünmek önemlidir. Buna yiyecek, oyuncaklar, aşılar, veteriner masrafları ve gerekirse bakım için daha yüksek harcamalar. İkinci bir köpek alıp almayacağınıza karar verirken bu ek maliyetleri hesaba kattığınızdan emin olun.
Evinizde eğlenceyi ikiye katlayacak öğelere hazırlanın!
Yavru köpeğinizi eve getirmeden önce, evinizi iki köpek için gerekli malzeme ve aksesuarların olduğundan emin olun. Birlikte oynayabilmeleri ve bağ kurabilmeleri için evinizde bol miktarda oyuncak bulundurun. Ayrıca iki yatak, kafes veya köpek kulübesi, mama ve su kapları, bakım malzemeleri ve tasmaların hazır olması da önemlidir! Her şeyin önceden hazırlanmış olması, herkes için birbirinize alışmasını kolaylaştıracaktır.
Her yavrunun kendi mama ve su kaplarının yanı sıra kendi diyebileceği rahat bir köpek yatağı olmalıdır. Ek olarak, yemek saatlerinde saldırganlık riskini azaltmak için mama kaplarını yemeklerden sonra toplayın.
Biraz dinlenmeye ihtiyaçları varsa, her köpeğin ayrı alanlara erişimi olduğundan emin olun. Yavru kafesler ve sandıklar, köpeklerin biraz dinlenmek için onlara olanak tanıyan mükemmel kaynaklardır!
Köpeklerinizi Tarafsız Sahalarda Tanıtın