Güvercin Hakkında Merak Edilenler
Güvercinler aslen nerededir?
Yabani olarak güvercinler Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya orijinlidirler. Evcilleştirilmeleri ile dünyanın dörtbir yanına dağılmışlardır. Dünya genelinde bir istatistik olmasada 120 milyondan fazla güvercin olduğu tahmin edilmektedir.
Bütün güvercinler Amerikaya nereden geldi?
Güvercinler, Amerikan şehirlerinin hemen hemen hepsinde görülmektedir. Güvercinler aslında Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Avrupa'ya özgü kuşlardır. 1600'lerde Kuzey Amerika'ya güvercinler getirdi ve kuşlar daha sonra tüm Amerika kıtasına yayıldı.
Posta güvercini nedir?
Güvercinler, doğal yön bulma yetenekleri nedeniyle haberci olarak eğitildiler. Güvercinler, eğitim ile barınma yerleri yani kafesleri ile varış noktaları arasında uçuş yaparak taşıyıcı olarak eğitilmişlerdir. Ayaklarına bağlanan taşıyabilecekleri ebattaki notları hedefe ulaştırırlar ve ardından evine geri döner. Dünyanın birçok yerinde kullanılmışlardır.
Güvercinler eve nasıl döner?
Bilim adamları artık posta güvercinlerinin evlerinde gezinmelerine yardımcı olan hem pusula hem de harita mekanizmalarına sahip olduğuna inanıyor. Pusula mekanizması, doğru yönde uçmalarına yardımcı olurken, harita mekanizması, bulundukları yer ile olmak istedikleri yer (evleri) arasında karşılaştırma yapmalarına olanak tanır.
En iyi güvercinler hangi ülkede var?
Güney Afrika, dünyanın en zengin tek çatı katı yarışı olan Milyon Dolarlık Güvercin Yarışı'nın evidir.
Güvercinler insan dostu mudur?
Yabani köpek ve kedilerin aksine, yabani güvercinler insanlardan çok fazla korkmazlar. Genelde çok uysal, tatlı ve sosyal canlılardır.
Güvercinlerin sevdiği yiyecekler nedir?
Kırık mısır ve buğdaya bayılan güvercinlerbunlar haricinde yediği diğer bazı yiyecekler arasında darı, ayçekirdeği, kuru bezelye bulunur. Güvercinler ayrıca ekmek kırıntıları, patates kızartması ve lezzetli olabilecek gibi görünen diğer her şeyi insanlar tarafından bırakılan yiyecekleri toplamalarıyla da tanınırlar.
Güvercinler nerede uyur?
Güvercinler bazen yerde uyusalar da, muhtemelen geceleri yerdeki memeli yırtıcılarından kaçınmak için yüksek tüneklerde uyumayı tercih ederler.
Güvercinler ne kadar yaşar?
Yavrular dişi ve erkek güvercin tarafından beslenir ve yaklaşık altı haftalığa kadar böyle devam eder. 6 haftalıktan sonra küçük antremanlarla ailesinin yardımı ile uçmaya başlar ve artık genç güvercindir. Vahşi yaşamda yaşam süresi yaklaşık dört yıl olmasına rağmen, yetişkinler 15 yıla kadar yaşayabilir ve kafes yada kümes içerisinde tutulan kuşların ömrü genellikle 30 yıldan fazladır.
En fazla güvercin nerede?
Mısır, 13 milyondan fazla kuşla bu listenin başında, ardından Hong Kong ve Suudi Arabistan geliyor, ancak bu veriler net veriler olmamakla araştırmacılar tarafından desteklenen rakamlardır.
İlginizi Çekebilecek Yazı Başlıkları
Güvercinlerin Genel Özellikleri
Güvercingiller ailesinden olan ve kuşlar sınıfına ait olan kuş türü Güvercin ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde beslenmektedir. Beslenme amacı görsellik, performans gibi birçok sebebe dayanmakla birlikte şehirlerin meydanlarından köylere kadar birçok alanda güvercinleri görebilirsiniz. Güvercinlerin kafatası ile beyni arasında bulunan ferromanyetik adı verilen bazı parçacıklar, yerin manyetik alanına karşı duyarlı birimler haline gelmiştir. Yani bu sistem sayesinde güvercinler yerin manyetik alanındaki değişimleri sezebilmektedir. Ayrıca güvercinler çok uzaklara dahi uçtuklarında yönlerini kolayca bulabilirler. Güvercinlerde omurilikler omurga kanalının son kısmına kadar uzanır, omurilikten ayrılan sinir sistemi, bütün organlara ve kaslara kadar da yayılır.
Yazının Devamı >>
Evcil Kuş Bakımı Hakkında Genel Bilgiler
Kuşlar tabiatın olduğu gibi bahçelerimizin, hatta evlerimizin de canlı birer süsü, neşe, canlılık kaynağıdır. Issız bir ormanda kuş sesleri ortalığa nasıl bir canlılık verirse, sabahları uyanınca bahçemizden, yakındaki bir korudan gelen kuş cıvıltıları da bize neşe aşılar. Evimizde beslediğimiz kuşlar ise bambaşkadır. Ötüşleri, dedikodu yapar gibi sürekli cıvıldamaları, pır pır kafes içerisinde şirinlik yapmaları, bazılarının konuşması, odaya saldığımız zaman yanımıza gelip sevgi göstermelerinin keyfine doyum olmaz.
Yazının Devamı >>
Kuşlarda Mantar Hastalığı
Candida albicans adı verilen bir mantar türü kafes kuşlarında mantar enfeksiyonlarına yol açmaktadır. Bu mantar türü çok az sayıda bütün kuşların sindirim sisteminde bulunmaktadır. Ancak enfeksiyona neden olmaz. Bu mikroorganizmanın sayısı artarsa ya da sindirim sisteminde bir hasar varsa, sindirim sisteminde, gaga ve solunum sistemi gibi organlarda, deri, tüy, göz ve üreme organlarında enfeksiyona neden olur.
Yazının Devamı >>
Kuş Yemi Hakkında Ayrıntılı Bilgiler
En çok evde beslenen kuşlar arasında muhabbet kuşları, kanaryalar, saka, paraket, papağan, hint bülbülünü sıralayabiliriz. Her birinin bakım ve beslenmesinde farklılıklar olsa da temelde seçilen besin maddeleri birbirine çok yakındır. Doğru bir kuş yemi seçimi kuşların sağlıklı bir ömür sürmesine yardımcı olmaktadır. Tüm canlılarda olduğu gibi alınman besin maddelerinin kalitesi son derece önemlidir. Daha çok tohum içeriği yemleri tercih etmekteyiz ve kuş yemi içindekiler hızlı küflenen maddeler olduğundan kaliteli kuş yemi seçimi gerekmektedir.
Yazının Devamı >>